Beste hardloper,

 

Was jij er vorig jaar ook bij?

Dan weet je dat de ‘Zonnestraal cross’ een te gek hardloop evenement is! Een unieke locatie, een prachtig landgoed en een supergezellige sfeer. Allemaal ingrediënten voor een nieuwe editie van deze crosswedstrijd. Ook dit jaar wordt een feestje.

 

De Zonnestraal cross 2019

Op zondag 24 november 2019 organiseert Stichting Runners United NL, in samenwerking met ‘eventcentrum zonnestraal’ de 2de editie van de “Zonnestraal cross”.

Zonnestraal, wie kent het niet?! Iedereen weet van het bestaan, maar ben je er weleens geweest??! Deze cross is de ideale gelegenheid voor een kennismaking met dit prachtige stuk in 't Gooi.

Wist jij dat Landgoed Zonnestraal op de nominatie staat voor de Unesco Werelderfgoedlijst?!

Naast dat we een uitdagend en snel crossparcours hebben uitgezet, biedt dit architectonische stukje geschiedenis een geweldige sfeer en een verbijsterend decor voor een evenement als deze!

 

Afstanden

De cross zal bestaan uit;

·      Kidscross 800 meter 5 t/m 11 jaar         starttijd 10.00

·      Kidscross 1600 meter 5 t/m 11 jaar       starttijd 10.00

·      6 km cross 12 t/m 99 jaar                         starttijd 11.15

·      9 km cross 12 t/m 99 jaar                         starttijd 11.15

·      12 km cross 12 t/m 99 jaar                      starttijd 11.15

 

Prijzen

Voor de snelle beslisser is er nu een early bird ticketprijs van €12,50 op de grote afstanden.

De kleintjes kunnen aan de Kidscross meedoen voor €5,-

 

Schrijf je snel in via onderstaande link

KWF Kankerbestrijding

Samen komen we steeds dichterbij.

Dat is het motto van KWF Kankerbestrijding. Wij als organisatie van een evenement dat graag zorg draagt voor de gezondheid van de mens, draagt dan ook een warm hart toe aan deze stichting.

Samen met onze deelnemers gaan we proberen een zo groot mogelijke bijdrage te doneren aan KWF om Nederland Kankervrij te krijgen.

Zo kan je als deelnemer een bijdrage leveren, door het herinneringsshirt van de Zonnestraal cross aan te schaffen, waarvan de winst volledig gedoneerd zal worden aan KWF.

Ook zal er op het evenement een loterij zijn waarvan de opbrengst als donatie naar KWF gaat. En kan je als individu of als team leuke acties bedenken om geld op te halen voor onderzoek naar Kankerbestrijding.

Bedrijven teams

Nieuw dit jaar bij de Zonnestraal cross is de mogelijkheid om je als team in te schrijven. Schrijf je in met je collega’s, vrienden, sportmaten of andere leuke mensen. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen. Als team doen jullie mee aan het teamklassement. Teams schrijven zich in voor de 12 km afstand. Het resultaat van de beste drie lopers uit het team telt mee voor de uitslag. 

 

De totale kosten om je als team in te schrijven bedragen 250 euro. Daarvoor krijg je 5x een deelnamebewijs, ieder een gaaf t-shirt met teamnaam, een teamfoto, vermelding van je team op social media en door de speaker tijdens de loop, ruimte voor een bedrijfsspandoek op het terrein of langs het parcours, een mooie medaille voor ieder teamlid en een beker voor het winnende team. En natuurlijk een onvergetelijke dag. 

 

Dit jaar is gekozen voor het KWF als goed doel. Als team kun je zorgen voor extra sponsorgeld voor dit doel. Het team dat het meeste sponsorgeld weet op te halen voor het KWF krijgt een eervolle vermelding op het podium en een leuke verrassing. Dus wees creatief en zorg dat jouw team extra in het zonnetje gezet wordt!

 

Inschrijven bedrijven teams via onderstaande link

Familiedag;

Los van het feit dat dit een prachtige en niet te missen cross is voor jong en oud, gaan we deze dag compleet inrichten voor de hele familie.

-Naast de cross zullen er leuke kinderactiviteiten/ proefjes, met betrekking op KWF Kankerbestrijding, worden aangeboden in het gebouw van 'eventcentrum Zonnestraal'.

-Er is uitgebreid kans voor opa en oma om het landgoed en de gebouwen uit 1931 ,van architect Johannes Duiker, te bekijken.

-Brasserie Zonnestraal is, zoals elke zondag, gewoon geopend om koffie, taart en lunch te nuttigen.

-Er zal een kleinschalige markt zijn met de kraampjes van onze partners en sponsors.

-In het prachtige hoofdgebouw kan je, vanuit de bar, een hapje en een drankje nuttigen.

-Onder begeleiding van DJ Joey kan je vanaf het grote balkon de hardlopers toejuichen. Het balkon is gericht op het laatste deel van het parcours en je hebt gelijk een fantastisch uitzicht.

-Net als vorig jaar zal de selfiebox weer een onderdeel zijn van het terrein.

 

Wij, Stichting Runners United NL, zouden het geweldig vinden als we jou mogen begroeten op 24 November 2019.

Je kan je individueel inschrijven via onderstaande link:Trailweekend in de Ardennen 11 t/m 13 Oktober 2019                                                      

 

De Belgische Ardennen.

Als je wil trailrunnen is dit toch wel het dichtstbij liggende paradijs.

Alles is aanwezig. Uitdagende paadjes, heuvels, riviertjes en prachtige uitzichten.

Iedere runner zou hier geweest moeten zijn om het echte trailen geproefd te hebben.

Maar je gaat niet snel even een dagje naar de Ardennen om een leuk trailtje te lopen.

Nee, het is dan veel leuker om dat met een gezellige groep mensen te doen die samen jou in een paar dagen een echte trail ervaring beleven!

 

Daarom organiseert R.U.S.H.H. (Runners United nl en Sportief Hardlopen Huizen) nu een volledig verzorgt weekend in ‘het’ trailparadijs van de Benelux.

Van 11 t/m 13 Oktober 2019 kan jij verblijven op een heerlijke exclusieve locatie, waar een uitgebreid programma wordt aangeboden voor de beginnende en gevorderde trailrunner.

 

De ervaren trainers Michel Seinen, Jurgen de Lange en Joost Krijnen nemen je elke dag mee voor een prachtige trailronde (passend bij jouw niveau) en je krijgt trailrun techniektraining en advies.

Je kan ontspannen, je kan actief zijn en je kan de nodige kilometers weglopen.

Maar het belangrijkst is……. Je hebt een fantastisch weekend met allemaal mensen met dezelfde hobby!!

 

PROGRAMMA
Vrijdag 11 oktober
Aankomst vanaf 19:00 uur op de locatie. Je kan je gelijk onderdompelen in de gezelligheid van het trailen. Neem een drankje en schuif lekker bij het kampvuur of aan de bar.

Na het welkom en enige uitleg over het weekend zullen we jullie direct uitnodigen voor de eerste trail. Een Nighttrail.

Zaterdag 12 oktober
08:30 Ontbijt
09:30 Start techniekoefeningen en loopanalyse
12:30 Lunch
13:00 Vertrek Trailrun Basis (+/- 12 km), gevorderd (+/- 16 km) en bikkels (+/- 21km en mogelijkheid tot meer)
19:00 Barbecue
We sluiten de dag af bij het kampvuur 

Zondag 13 oktober
08:30 Ontbijt
09.00 Vertrek Start 3e Trailrun of andere sportieve activiteit/ vrije besteding
13:00 Lunch 
14:00 Voldaan vertrek richting Nederland. 

 

ETEN & DRINKEN 
De lekkerste bakker uit de Ardennen levert elke ochtend vers brood waar wij als sporters graag onze dag mee beginnen met verschillende soorten hartig en zoet beleg. Natuurlijk is er ook voldoende ander powerfood om dit weekend vol energie mee door te komen. Zo is er volop fruit en yoghurt en andere ontbijt- en lunchmogelijkheden. 

De hele dag is er tussen de maaltijden altijd koffie, thee, limonade en fruit te gebruiken. Ook is er een bar aanwezig waar iedereen z’n eigen drankje kan tappen.


Op zaterdagavond staat er een heerlijke BBQ voor ons klaar waarbij we wederom niets te kort zullen komen. Zowel vlees, vis als vegetarische opties zullen voldoende aanwezig zijn, naast natuurlijk de andere lekkere salades en brood waarmee de BBQ compleet is.

Er zijn ook een aantal dingen die je zelf moet meenemen

Slaapzak/ dekbed, Kussensloop, Toiletspullen, Handdoeken, Paspoort of identiteitskaart, lamp met minimaal 200 lumen voor de nighttrail, eventueel noodzakelijke medicijnen, geld voor onderweg en voor als je de dorpjes gaat verkennen. Liever geen dure spullen zoals sieraden.

 

DE LOCATIE 
De schitterende locatie, met een sportief karakter, ligt midden in een overweldigend natuurgebied midden in de Ardennen, met uitzicht over de Ourthevallei.

We hebben de beschikking over een aantal chalets welke geschikt zijn voor 10 personen en een groepsaccommodatie waar we met z'n allen gezellig kunnen eten, drinken kletsen en lachen. De indeling per chalet is 1 x een zespersoons kamer en 2 x een tweepersoonskamer. Uiteraard kies je zelf waar je voorkeur naar uit gaat, maar wie het eerst komt wie het eerst maalt. 

De activiteiten vinden in de directe omgeving plaats en bij terugkomst kan je lekker ontspannen en na kletsen in de taverne, het overdekte terras met kampvuurplek of bij de authentieke houtkachel.

 

AANBIEDING 
Wij bieden deze unieke ervaring inclusief vol pension arrangement aan voor € 245,00 p.p.

 

Koop jouw ticket via onderstaande link.

https://stichtingsportiefhardlopenhuizen.virtuagym.com/webshop/product?id=47c4a67e789bad75bb7092a9b2c9f279514e&club=MkUxdXBhQm55ejlOMitLbitpRUJNUT09&embedded=1 Zwoele zomernachttrail

 

De zomer is reeds in volle gang.

Iedereen leeft buiten en geniet van het prachtige weer.

We hebben een lange zomer voor de boeg en kunnen nog uitkijken naar een heerlijke zomervakantie.

Nu wil je er nog niet aan denken, maar ook dit jaar komt er een einde aan deze fantastische periode met familie en vrienden.

Wat is er dan mooier om je zomervakantie af te sluiten met een feestje!?

 

Op Zaterdagavond 24 augustus 2019 organiseren Runners United NL (RU) en Sportief Hardlopen Huizen (SHH) een hardloopfeestje in het donker.

Ben jij een beginnend trailloper en lijkt het je een keer spannend om een korte trail in het donker te lopen of ben jij een ervaren loper die gek is op nighttrails? Er is voor ieder wat wils op dit evenement.

We nodigen jullie van harte uit op het clubhuis van SHH om samen een nighttrail experience te beleven om de zomer eens goed te vieren.

 

De Zwoele Zomernachttrail 2019 start voor zonsondergang. Onder het genot van een klein hapje en een kop koffie of thee kan jij je met de andere hardlopers, verheugen om na zons ondergang te vertrekken. 

Onder begeleiding van ervaren trainers kan jij de bijzonderheid van het bos in het donker gaan zien. De dagdieren gaan slapen en de nachtdieren worden wakker. De geheel andere dynamiek van de natuur, beschenen door alleen jouw hoofdlamp en die van jouw medelopers, zal je betoveren.

Na afloop van de nigthtrail staat er bij het clubhuis van SHH een koud biertje van een lokale brouwer, een chipje en een kampvuur voor je klaar, waarbij je kan nababbelen over je ervaring in het donker.

 

De zon gaat op 24 augustus om 20.45 uur onder.

Om een klein beetje te kunnen wennen aan het donker zullen we vertrekken om 21.30 uur, zodat het nog wat schemerig is.

Er zijn 3 groepen waar je kan aanhaken.

Groep 1; +- 8km op een tempo van ongeveer 9km/h

Groep 2; +- 12km op een tempo van ongeveer 9km/h

Groep 3; +- 15km op een tempo van ongeveer 10km/h

Wellicht komt er nog een vierde groep die +-21km gaan lopen. Dit communiceren we later.

 

In de ticketprijs zijn inbegrepen;

-       Deelname nighttrail

-       Koffie/ thee en hapje vooraf

-       Biertje na afloop

Voor leden van SHH geldt een korting van 50% op de ticketprijs

 

Wat je zelf moet meenemen;

-       Hoofdlamp met minimaal 200 lumen

-       Wat extra centjes voor als je het biertje zo lekker vindt, dat je er nog 1 wil

-       Goede stevige hardloopschoenen (liefst trailschoenen)

 

Wij (RUSHH) hopen dat jullie er net zo veel zin in hebben om op deze unieke wijze de zomer van 2019 vieren.

Schrijf je snel in via de ticketlink.

ticketTicketsBeschikbaarheid bewerkenstichtingsportiefhardlopenhuizen.virtuagym.comTickets zoeken 

 

Fijne Zomer!!
Goed Nieuws!

 

Vanaf Maart 2018 zullen we elke maand minstens 1 social trailrun organiseren. De data en locaties bepalen we om de paar maanden en zullen we als 'Evenementen' plaatsen op onze facebookpagina 'Runners United NL'. 

Via die weg kan je je aanmelden voor onze prachtige trails.

 

Voortaan zullen we bij elk evenement van Runners United een Zwaarteniveau tussen 1 en 6 aangeven voor het parcours. We nemen bij het geven van het niveau het parcours van de "Hoorneboegse cross 2017" als uitgangspunt.

We hebben dit parcours berekend op zwaarteniveau 3.

Heb je ons prachtige parcours afgelopen november gelopen? Dan kan je op basis van die ervaring de zwaarte van onze andere runs bepalen.

 

 

Let wel op! Het zwaarteniveau zegt alleen iets over het parcours. We zullen ook beoogde snelheden aan geven per run.

Je zal voor jezelf moeten uitvinden of je de snelheden kan bijhouden. Houd er daarbij rekening mee dat de snelheden op verharde weg niet te vergelijken zijn met de snelheden op trail.

Als op verharde weg je max pace 5.30 m/km is zal 6.00 m/km halen op trail een flinke uitdaging zijn.

 

We hopen voor iedere loper die met toekomstige runs mee wil, beter inzichtelijk te maken of je de tempo's kunt volgen.

 

Tot snel bij 1 van onze socialruns.Check de Facebook pagina van Runners United NL voor onze andere evenementen.