Mohammed Zemouri stelt zich voor

Mohammed Zemouri- 47 jaar
Aangezien ik een beetje uitgekeken was op grote en drukke stadsmarathons over asfalt ben ik begin 2017 begonnen met het lopen van kleinschalige marathons. Het liefst onverhard. Eerst heb ik in februari samen met Peter de Midwinter Marathon in Apeldoorn gelopen. Het parcours was volledig onverhard en liep door het Kroondomein Het Loo. Het was geen wedstrijd ,want er was geen tijdswaarneming. Het was een zeer relaxte marathon en ik heb toen heerlijk genoten van de prachtige natuur. Daarna heb ik maart 2017 een PR gelopen tijdens de marathon van Utrecht. Ik vond het parcours niet mooi met 2 rondjes.
Op 2de paasdag heb ik geprobeerd om de 60km van Texel te lopen. Helaas moest ik bij 44km uitstappen, omdat ik last kreeg van mijn bovenbeen en ik wilde geen risico nemen. Dit was voor mij een mooie ervaring. Ik heb daar ontdekt dat trainen voor ultralopen op veel lager tempo moet! Vlak voor de zomer heb ik toen nog de Midzomer marathon gelopen. Wel verhard maar wederom een prachtige parcours in de avond en heerlijk warm. 
In het najaar 2017 heb ik, als Pacer voor 3 uur en 10 minuten, ook de Amsterdam marathon nog gelopen. 
Als laatste hebben we met de mannen, die nu ‘team ISU’ vormen, de Ronde Venen Marathon gelopen. Dit was een zware marathon met een aantal km's door soort Moerasgebied en een weiland. Na zoveel trainings km's had ik mij als doel gesteld om een snelle voorjaarsmarathon te lopen begin 2018. Ik hem toen behoorlijk hard getraind en heb toen de Amstelveen marathon gelopen. Deze heb ik gewonnen en een PR gehaald van 2u 51m! Inmiddels hadden onze training maatjes bij Just Run in Almere Robert en Peter zich ingeschreven voor een hele lange ultratrail wedstrijd: de 127km solo van de Indian Summer Ultra !! Ik heb ze toen voor gek verklaard maar ze bleven aandringen om ook in te schrijven en samen ernaartoe te trainen als Team ISU. In april was ik goed hersteld van Amstelveen en heb ik mij toen ook ingeschreven. Daarna was een prachtige reis geworden met vroege, langzame en lange ISU trainingen in de prachtige natuur rond het Gooi ! Het koste me mijn slaap en zondag ochtend, maar ik heb het voor geen goud willen missen! Ik hoop dat het ons, als ISU team, zal lukken om heelhuids te finishen en kunnen genieten vd dag waar we zolang naar toe geleefd hebben.
Sinds 2 weken heb ik last van mijn linkerknie gekregen. Dat is ontstaan door een combinatie van veel km's en de lange duurlopen over onverhard en niet egaal terrein. Wat beter is gebleken voor de achillespezen, kuiten en andere gewrichten, is dus minder voor de knie. Ik heb toen 5 dagen helemaal niet gelopen en daarna weer wat rustiger opgebouwd in omvang en tempo. Laatste week toch een omvang kunnen maken met ongeveer 100 inclusief 2x de Heuvels van Huizen als laatste zware test. Had wel wat last tijdens het lopen. Maandagochtend voelde ik gelukkig geen pijn bij het belasten. De tests tijdens de interval gisteren zijn ook goed verlopen, dus ik hoop dat het de komende dagen steeds beter zal gaan.